Вже понад рік українці та українки живуть в умовах повномасштабної війни. Життя під час війни є непередбачуваним і нелегким, а відновлення після неї — це виклик для всіх нас. Однак ми, українці, показали всьому цивілізованому світові неймовірний спротив ворогу, силу духу та міцність.

🧐Розуміючи важливість відновлення тисяч постраждалих внаслідок війни людей, команда Всеукраїнської благодійної організації «Ініціатива заради життя», за підтримки ПРООН, запускає проєкт «Посилення послуг з реабілітації осіб з інвалідністю, які зазнали поранень внаслідок війни».

Яка наша мета?

  • Проєкт спрямовано на забезпечення якісної реабілітації людей, які постраждали від війни.

  • Ми прагнемо забезпечити доступні та сучасні методи лікування та реабілітації, включаючи використання комп’ютерного електронейроміографу та обладнання для кінезотерапії.

  • Ми проведемо інформаційну кампанію, щоб висвітлити для громадськості важливість реабілітації після травм та допомогти отримати якісну та доступну реабілітацію пацієнтам Миколаївської обласної лікарні відновного лікування, учасникам бойових дій та цивільним, які зазнали поранень внаслідок війни на території м. Миколаєва та Миколаївської області.

Чому це важливо?

  • Війна може завдати серйозних травм, які важко та деколи неможливо вилікувати повністю. Реабілітаційні заходи допоможуть зменшити наслідки травм та збільшити рівень самостійності та мобільності людей, які зазнали травм.

  • За допомогою цього проєкту, ми допоможемо людям з інвалідністю жити повним життям та відчувати себе частиною суспільства.

  • Люди, які зазнали наслідків війни можуть зазнавати і психологічних травм, які часто перешкоджають повноцінному життю. Реабілітаційні заходи можуть допомогти відновити психологічне здоров’я та підвищити якість життя людей та їхніх родин.

  • Підтримка наших захисників та захисниць, які зазнали поранень, та внутрішньо переміщених осіб є вкрай важливою. Ми прагнемо докласти всіх зусиль, аби їхні потреби не були забуті та щоби вони мали змогу отримувати якісну медичну та соціальну допомогу.

Дбаючи про наше майбутнє та спільну перемогу, ми маємо робити все від нас залежне, щоби допомогти постраждалим від війни. Реабілітація — це ключовий етап у поверненні людей до повноцінного життя. Тож, давайте разом працювати над цим і допомагати тим, хто цього потребує.

Проєкт «Посилення послуг з реабілітації осіб з інвалідністю, які зазнали поранень внаслідок війни» реалізує Всеукраїнська благодійна організація «Ініціатива заради життя» за підтримки ПРООН у межах проєкту «Підтримка людей з інвалідністю, спричиненою війною» та за фінансової підтримки Уряду Республіки Корея та Уряду Німеччини.