‼Чи зникла коронавірусна хвороба під час війни?⁉️
Від початку повномасштабного вторгнення Росії, боротьба з коронавірусом наче відійшла на другий план. Ми все рідше зустрічаємо людей у захисних масках, а новинарні стрічки заполонили новини повоєнного життя. Втім, пандемія нікуди не зникла, люди продовжують хворіти, а надати вчасну допомогу саме під час війни буває вкрай важко.
Розуміючи важливість цієї суспільної проблеми, команда Всеукраїнської благодійної організації “Ініціатива заради життя”, у рамках спільного зі Світовим банком проєкту Міністерства охорони здоров’я України за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, запускає проєкт “Профілактика коронавірусної хвороби у воєнний час”.
Ми працюватимемо за двома напрямами: організація профілактичної роботи у пенітенціарних закладах⚖️ та інформування людей із супутніми захворюваннями.
✅Чому це важливо?
Про актуалізацію даної теми свідчить сумна статистика. COVID-19 нікуди не зник, на жаль, в Україні фіксується поступове зростання випадків коронавірусної хвороби. “За попередній тиждень зареєстровано 2 800 випадків, тиждень до того було 2 300 випадків, ще тиждень до того — 1 800” — зазначив в ефірі телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
Зокрема, на Миколаївщині станом 01 серпня 2022 року підтверджено 156 966 випадків COVID-19, а в м. Миколаєві всього – 92 392. До того ж експерти прогнозують ріст захворюваності з початком осені.
Крім того, люди починають повертатися до власних домівок, а у громадських місцях знову з’явились скупчення людей. Тому, питання вакцинації проти коронавірусу знову стає актуальним.
✅Що ми будемо робити?
Навчати соціальних робітників з числа засуджених попереджати виникнення коронавірусної хвороби в умовах ізоляції від суспільства та воєнного стану;
Поширювати корисні матеріали серед засуджених та людей із супутніми захворюваннями щодо послуг в сфері COVID – 19 та вакцинації;
Проведемо опитування «Знання, відношення, практика», аби дізнатися, чи знають люди як убезпечити себе від коронавірусної хвороби;
Підготовимо рекомендації для засуджених та людей із супутніми захворюваннями про те, як турбуватися про своє здоров’я під час війни;
Надамо допомогу в отриманні послуг консультування, тестування і вакцинації для засуджених, та людей, які мають супутні захворювання, із залученням представників громадянської спільноти, засуджених в якості соціальних робітників.
Наша мета — сформувати у людей розуміння, яким чином зберегти своє здоров’я під час війни, як захистити себе від інфікування чи важкого перебігу коронавірусної хвороби.
Під час війни ми маємо особливо турбуватися про своє здоров’я, аби не дати ворогу шансів знищити нас, ми маємо тримати стрій!
Проєкт «Розширення доступу до інформації про заходи профілактики, доступу до тестування на COVID- 19, лікування, посилення кампанії з вакцинації у Миколаївський області серед засуджених та осіб, які мають супутні захворюваннями» реалізовується Всеукраїнською благодійною організацією «Ініціатива заради життя» у рамках спільного зі Світовим банком проєкту Міністерства охорони здоров’я України за підтримки ПРООН в Україні.