Протягом трьох днів – з 14 по 16 листопада відбувався перший модуль «Базового курсу медіації та медіація між потерпілим та правопорушником» в рамках проекту «Сприяння демократичним реформам в Україні: медіація як спосіб забезпечення права у відновлювальному правосудді». Реалізація проекту стала можливою завдяки @ВБО «Инициатива ради жизни»

ГО «Асоціація професійного розвитку психологів та психотерапевтів в Україні» висловлює найщирішу подяку за можливість взяти участь у цьому проекті Пенітенцуіарна ініціатива.

А тепер від себе особисто.

Про медіацію як окрему технологію урегулювання конфліктів чула давно – майже відтоді, як Одеська група медіації розпочала свою діяльність на теренах країни. Вважаю за вдачу вчитися саме у тренерів. Які є апологетами медіації в Україні – @Инна Терещенко та Андрей Гусев (Gusiev Andrii). І хоча проект спрямований на сприяння саме досудових процесів примирення між конфліктуючими сторонами (юристи, вибачайте за термінологію :)) – психологів вам аж ніяк не минути)))

Відчула велику професійну інтелектуальну та професійну насолоду від методу «Картографія процесу консультування», відпрацювання навичок надзвичайно складної техніки «Парафраз», яка навіть найдосвідчинішим психологам не вдається! (Тут вдалося розставити крапки у відтінках та видах перефразування).

Особливу атмосферу проживання тренінгу створила Група, яка складалась в основному з юристів
м. Миколаєва. Завдяки саме вам з’явилося відчуття надії та впевненості, що з такими фахівцями в області права Україна ще побореться!

Та наостанок: особливу атмосферу – з інтелектуальним, напрочуд тонким, витонченим, легким почуттям гумору — створювали як і професіоналізм тренерів, так і надзвичайно креативні винахідливі втілення ролей (один «Вовк» чого вартий). Тож, до нової зустрічі на другому модулі!

Источник: facebook.com